Specialisten

Alice Berntsen Interieur: samen zoeken naar de juiste mix

“Het belangrijkste bij een interieur- en kleuradvies op maat is dat je samenwerkt. Ik breng mijn kennis en kunde in waarmee we samen zoeken naar de juiste mix. Uiteraard staan de wensen van de klant centraal, maar ik probeer toch altijd verrassende elementen in te brengen die mensen als positief ervaren. Want juist dat bepaalt de meerwaarde van een interieuradvies.”Interieurontwerpster Alice Berntsen is er duidelijk over: zij kan, met ruim twintig jaar ervaring in de branche en een uitgebreid netwerk, veel bieden, maar het interieurontwerpbureau dat haar naam draagt, komt alleen tot het beste resultaat door samenwerking. “Ik denk en ontwikkel mee in de richting die de klant aangeeft”, zegt ze. “Ik verdiep me in de eigen stijl en de leefwijze van mijn gesprekspartner. Ook de gezinssamenstelling neem ik mee, en de elementen die centraal moeten komen te staan. Zo komen we samen tot de juiste mix.”

Symmetrie geeft rust

De klant bepaalt, maar een ontwerp van Alice Berntsen Interieur heeft tot op zekere hoogte wel een eigen ‘handtekening’. “Ik houd van symmetrie; die geeft rust. Meestal ga ik uit van drie à vier basiskleuren, die dan terugkeren in vloer, gordijnen of stoffering. Op basis daarvan kijken we verder naar wat er goed bij past. Ik houd ook wel van grapjes of  bijzonderheden. Zoals persoonlijke accenten in een interieur: een erfstuk uit de familie, of een kunstwerk dat een centrale plaats inneemt. En dat hoeft echt niet iets duurs te zijn. Zo’n opvallend element geeft karakter en persoonlijkheid aan een interieur. Het maakt dat je bij binnenkomst beseft: dit huis kan echt alleen maar bij deze persoon of personen horen, niet bij een ander.”

Een kennismakingsgesprek, bedoeld om te zien of het klikt tussen beide partijen, is vrijblijvend. Aansluitend werkt ze veelal tegen uurtarief. “Ik teken in platte vlakken, maak een moodboard en leg voor de variatie twee à drie sets neer van het beoogde plan: een enigszins gedurfde en een iets ‘veiliger’ variant, zodat de klant de keuze heeft uit verschillende opties.”

Paplepel

Alice Berntsen heeft het van geen vreemde: haar ouders hadden veertig jaar een interieurwinkel en haar oma leidde tot haar 75ste een antiekzaak. “De passie voor dit vak is mij dus met de paplepel ingegoten”, zegt ze. Ze volgde de opleiding textiel aan de HTS en aansluitend een opleiding tot interieurarchitect aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Ze heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de branche, waarvan 17 jaar met een eigen bedrijf. Aanvankelijk met een winkel en tegenwoordig vanuit haar eigen huis. “Ook in de tijd van mijn winkel ging ik in de praktijk vrijwel altijd bij mensen langs om de sfeer te proeven en de wensen ter plekke door te spreken. Dat is de beste manier om tot een passend advies op maat te komen.”

Deze adviezen kunnen uiteenlopende vormen hebben: van gordijnen in een kamer tot de totale inrichting van een woning. “Natuurlijk kan ik voorbeelden laten zien aan de hand van stalen, stoffen en kleuren. En desgewenst ga ik graag met de klant op pad voor de juiste meubelen. Door mijn ervaring heb ik een uitgebreid netwerk: ik ken veel inkoopcentra en showrooms waar we op afspraak terecht kunnen. Ook werk ik samen met een vaste groep vakmensen voor bijvoorbeeld het (her)stofferen van meubelen, het leggen van vloerbedekking en het maken van gordijnen. Op deze wijze kan ik het gehele traject op het gebied van woninginrichting verzorgen. Net zo lang tot we uw droom op interieurgebied hebben gerealiseerd.”

Voorbeelden van de collectie, van projecten en van de mogelijkheden en prijsstellingen zijn te vinden op haar website.


Alice Berntsen Interieur,
Vredeman de Vrieslaan 26, 7608 SL  Almelo
T 06 2737 3140
www.aliceberntseninterieur.nl
aliceberntseninterieur@gmail.com

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.