Specialisten

De keuken: het hart van je huis

In vroegere jaren was de keuken louter functioneel. Het was bedoeld om te koken, en niet meer dan dat. Door de jaren heen is er het één en ander veranderd. Een keuken is tegenwoordig het hart van je huis. Je keuken is de plek waar je samen met de kinderen de dag begint, waar je met vrienden geniet van een heerlijke maaltijd en waar je de dag afsluit met een borreltje. Zo’n plek in huis verdient het om gezien te worden.

“Het vinden van je droomkeuken is misschien wel de leukste klus als je bezig bent met een nieuwbouwwoning”, vertelt Coen ten Broeke van Keukenstudio Twente. “Er is voor iedere smaak wel een keuken te vinden. Ook qua functionaliteiten is er veel mogelijk.”

keuken

Bij Keukenstudio Twente staan er een groot aantal keukens, onder andere van het Nederlandse merk Keller Keukens, in de showroom. Daarnaast is er een ‘monsterkamer’, waar allerlei materialen getoond worden aan de klant. “In deze monsterkamer gaan we zitten om tot een ontwerp te komen. Hierbij vragen we naar je wensen. Ga je voor gemak? Of vind je het fijn om uren in de keuken te staan? Uiteindelijk rolt er een 3D-tekening uit van je ideale keuken.”

Trends in keuken zijn momenteel de greeploze keukens en de keukens met een industriële uitstraling. “Tegenwoordig willen mensen graag keukens die makkelijk in onderhoud en schoonmaak zijn. Dan zijn greeploze keukens ideaal”, aldus Coen. “ Ook producten als de Quooker of stoomovens zijn populair. De beleving van een keuken is door de jaren heel anders geworden. Mensen willen graag meer tijd in hun keuken doorbrengen, maar niet om er urenlang te koken of schoon te maken. De keuken staat voor tijd doorbrengen met familie en vrienden.”

Keuken

Ook duurzaamheid is een thema dat in de wereld van keukens steeds meer terugkomt. “Gas gaat er op termijn helemaal uit. Daardoor raden we vaak al inductie kookplaten aan. Maar gasfornuizen zijn ook zeker nog te krijgen”, vertelt Coen.

Naast keukens verkoopt Keukenstudio Twente ook vloeren (houten vloeren, tegelvloeren, natuursteen en PVC) en badkamers.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.