Online marketing bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 28 december 2021

DUO-gegevens studielening opvraagbaar door financieel adviseur

Wanneer u een hypotheek aanvraagt, moet u veel informatie/bewijsstukken aanleveren. Het meest makkelijke voor u is op dat uw een toestemming kunt geven aan uw financieel adviseur (of uw geldverstrekker) om deze gegevens op te vragen bij desbetreffende instanties.


Via een bepaalde app voor financieel adviseurs is het mogelijk gemaakt om digitale gegevens van het UWV, Mijnpensioenoverzicht enĀ  MijnOverheid op te vragen, uiteraard met uw toestemming. Sinds oktober 2021 is hierbij ook het DUO toegevoegd omtrent de gegevens van studieschulden digitaal beschikbaar te stellen voor geldverstrekkers.


Met de digitale gegevens hebben adviseurs en geldverstrekker altijd de correcte gegevens bij de hand en hoeft de klant minder aanvullende documenten aan te leveren. Voor u als klant betekent dit minder gedoe om bewijsstukken aan te leveren. En omdat de adviseur sneller en direct de juiste stukken kan opvragen, krijgt u ook sneller uitslag over uw hypotheekaanvraag.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almelo.

Aanmelden