Rumerslanden

Almelo - Almelo
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

De Rumerslanden is de wijk Sluitersveld gelegen aan de ring om het centrum en kenmerkt zich door naoorlogse wederopbouw woningen. De wijk wordt de komende jaren grootschalig geherstructureerd, zodat de wijk een recratieve wijk wordt waar mensen in hun vrije tijd kunnen recreëren en gebruik kunnen maken van het vele water en groen wat de wijk te bieden heeft. De bedoeling is om een aantrekkelijke woonomgeving te realiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De wijk wordt aan de zuidzijde begrensd door het kanaal Almelo-Nordhorn en de landgoederen van Huize Almelo. Een levendige as in de wijk vormt de Ootmarsumsestraat met vele winkels. Een groot voordeel is de korte afstand tot de Almelose binnenstad. In het kanaal Almelo-Nordhorn kan, met de vereiste vergunningen, gevist worden. Ook is er een toeristische fietsroute langs dit kanaal tot Nordhorn in Duitsland. Voor de sportliefhebber is het Sluitersveld een aantrekkelijke wijk. Het Sportpark biedt tal van sportmogelijkheden met binnen- en buitenlocaties zoals een binnen- en buitenbad en wandklauteren. De perfecte ligging van het sportcomplex zorgt voor een goede bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer.

‘De vernieuwing wordt goed zichtbaar’, zeggen de Almeloërs over Sluitersveld. Na de oorlog is de wijk met statige villa’s en aantrekkelijke herenhuizen uitgebreid. Recente uitbreiding is de buurt Markgraven met luxueuze woningen. Centraal in de wijk wordt het Hedeman-terrein ontwikkeld: een voormalig industrieterrein waar moderne en comfortabele woningen en een modern winkelplein worden gerealiseerd. Rond het winkelplein wordt door de stichting "Dorp in de stad" een woonzorgzone ontwikkeld waardoor ouderen in gelegenheid worden gesteld om langer zelfstandig te blijven wonen. Verbetering van het bestaande woningbestand krijgt ook veel aandacht. Gemeente, woningcorporaties, bewoners, ondernemers en tal van organisaties zijn betrokken bij het wijkontwikkelingsplan dat als basis dient voor vernieuwing van de wijk.

De locatie bevindt zich in het centrum van de wijk gelegen tussen de Ootmarsumsestraat en het kanaal naast het Hedemanterrein. Het nieuwe winkelcentrum met meerdere supermarkten en een ruim aanvullend winkelaanbod ligt dus op loopafstand!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Rumerslanden
Koopwoningen
2 (waarvan 100 beschikbaar)
Type woningen
(Patio)Bungalow, 2-onder-1-kap, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Verwarming
CV-ketel (HR)
Voorz. binnen 1 Km.
Busstation, Sportcomplex, Supermarkt, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almelo.

Aanmelden