Actueel

Nieuws

Stijgende bouwkosten zorgen voor problematiek voor uw opstalverzekering Lokaal nieuws dinsdag 28 december 2021

Stijgende bouwkosten zorgen voor problematiek voor uw opstalverzekering

Veel opstalverzekeringen kennen een herbouwwaardegarantie omdat hiervoor de zogenoemde herbouwwaardemeter is ingevuld. Wist u dat deze herbouwwaardemeter een verlooptermijn heeft van vijf jaar?


Dit betekent dat wanneer u deze herbouwwaardemeter niet hebt vernieuwd, u dus risico loopt dat u niet voldoende verzekerd bent. Aangezien de bouwkosten de afgelopen jaren drastisch gestegen zijn, en uw verzekerd bedrag al (meer dan) vijf jaar niet is verhoogd, zal u bij een flinke brandschade wel eens te kort kunnen komen voor het herbouwen van uw woning.


Daarnaast moet er rekening mee gehouden worden dat sommige verzekeraars geen volledige garantie tegen onderverzekering bieden, maar bijvoorbeeld een maximum van 150% van de herbouwwaarde. Uit data van het CBS blijkt dat de bouwkosten gemiddeld 30% is gestegen in een periode van zes jaar, in sommige steden is dit zelfs meer dan 70% geweest. Het advies is dan ook om regelmatig uit verzekeringspakket tegen het licht aan te houden, of alle verzekerde bedragen nog wel voldoen.


Krediet & Assurantiën Beheer B.V. in Borne helpt u hiermee. Daarnaast agendeert Krediet & Assurantiën Beheer B.V. de verloopdatum van uw herbouwwaardemeter, zodat u op tijd weet wanneer er opnieuw aandacht aan uw opstalverzekering moet bieden.

 

Nieuwe regels: Private autolease en uw hypotheek Lokaal nieuws dinsdag 28 december 2021

Nieuwe regels: Private autolease en uw hypotheek


Per 1 april 2022 gaat het BKR alle nieuwe private autoleasecontracten voor 100% van de totaalsom en niet meer voor 65% van de totaalsom inschrijven. Hierdoor wordt de volledige werkelijke last meegenomen in de berekening van de maximale leencapaciteit bij uw nieuwe hypotheek wanneer u ook een private leasecontract heeft, en niet meer 65%.

Bovengenoemde geldt vooralsnog alleen voor private autoleasecontracten die ná 1 april 2022 ingaan. Het is op dit moment nog onbekend of het BKR ook de oude constructies voor 100% gaat (laten) inschrijven.

Laat u dus goed informeren door uw financieel adviseur, voordat u met uw hypotheek bezig gaat of een bieding op een woning gaat doen! Krediet & Assurantiën Beheer B.V. helpt u graag een handje mee!

DUO-gegevens studielening opvraagbaar door financieel adviseur Lokaal nieuws dinsdag 28 december 2021

DUO-gegevens studielening opvraagbaar door financieel adviseur

Wanneer u een hypotheek aanvraagt, moet u veel informatie/bewijsstukken aanleveren. Het meest makkelijke voor u is op dat uw een toestemming kunt geven aan uw financieel adviseur (of uw geldverstrekker) om deze gegevens op te vragen bij desbetreffende instanties.


Via een bepaalde app voor financieel adviseurs is het mogelijk gemaakt om digitale gegevens van het UWV, Mijnpensioenoverzicht en  MijnOverheid op te vragen, uiteraard met uw toestemming. Sinds oktober 2021 is hierbij ook het DUO toegevoegd omtrent de gegevens van studieschulden digitaal beschikbaar te stellen voor geldverstrekkers.


Met de digitale gegevens hebben adviseurs en geldverstrekker altijd de correcte gegevens bij de hand en hoeft de klant minder aanvullende documenten aan te leveren. Voor u als klant betekent dit minder gedoe om bewijsstukken aan te leveren. En omdat de adviseur sneller en direct de juiste stukken kan opvragen, krijgt u ook sneller uitslag over uw hypotheekaanvraag.

Starterslening voor uitzendkrachten Lokaal nieuws dinsdag 28 december 2021

Starterslening voor uitzendkrachten

Meer doelgroepen kunnen nu gebruik maken van de Starterslening door de wijzigingen in de voorwaarden van de Starterslening, het gaat hier om de volgende vier wijzigingen:

1) Uitzendkrachten      Uitzendkrachten met een perspectiefverklaring kunnen ook de Starterslening aanvragen. De uitzendkracht moet hierbij wel minimaal 52 weken voor hetzelfde uitzendbureau hebben gewerkt.

2) Ondernemers Een ondernemer kan de “Inkomensverklaring Ondernemer” aanvragen, dit gaat of via zijn financieel adviseur, de geldverstrekker of via een speciale rekenexpert.

3) Studielening De hoogte van je studieschuld telt vaak mee bij het bepalen van de hoogte van je hypotheek. Bij het berekenen van de hoogte van de Starterslening wordt er rekening gehouden met je studieschuld waardoor je meer Starterslening kan krijgen.

4) Tiny House Wanneer u een hypothecaire lening aangaat met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor de aankoop van een tiny house, dan kunt u ook in aanmerking komen voor een starterslening.
Laat u dus goed informeren over uw mogelijkheden. Krediet & Assurantiën Beheer B.V. kan u inzicht geven in uw mogelijkheden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almelo.

Aanmelden