Actueel

Nieuws

Nieuwbouwwoning kopen? Lees deze blog! Lokaal nieuws donderdag 16 mei 2024

Nieuwbouwwoning kopen? Lees deze blog!

Als je van plan bent om jezelf in te schrijven voor een nieuwbouwproject in Almelo, dan is het zeker verstandig om deze pagina door te nemen. We bespreken kort de financiering van een nieuwbouwwoning, het meer- en minderwerk, de oplevering en de wachttijd. Hierdoor ben je verzekerd van alle belangrijke informatie die nodig is om een weloverwogen keuze te maken als het gaat om nieuwbouw in Almelo .

 

Financiering en kosten van een nieuwbouw

Als je van plan bent om je in te schrijven voor nieuwbouw in Almelo, dan moet je de koopprijs van de woning betalen. Daarbij moet je ook rekening houden met bijkomende kosten zoals notariskosten, kosten voor meerwerk en aansluitkosten voor nutsvoorzieningen. Bij het regelen van een financiering is het verstandig hier rekening mee te houden. Verder kan een bouwdepot deel uitmaken van de hypotheek. Het is aan te raden om je te laten adviseren door een financieel adviseur.

 

Meer- en minderwerk

Een groot voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning is dat je de mogelijkheid hebt om de woning naar eigen wens aan te passen. Dit kan echter leiden tot meer- en minderwerk. Als je hiervoor kiest, zal je extra moeten betalen voor de gewenste aanpassingen, bijvoorbeeld als je extra stopcontacten in je woning wilt plaatsen. Bespreek dit altijd grondig met de bouwer van de woning en leg alles goed vast om financiële verrassingen te voorkomen. Niets is zo vervelend als je tijdens de oplevering erachter komt dat je nog bepaalde elementen aangepast wilt hebben.

 

De oplevering en garantie

Bij de oplevering van de woning moet je de woning grondig inspecteren op gebreken. Heb je hier geen ervaring mee? Dan is het aan te raden om een deskundige in te huren die samen met jou de oplevering inspecteert. Nieuwbouwwoningen hebben een garantieperiode waarin de bouwer verantwoordelijk is voor het oplossen van bepaalde zaken. Maak hier zeker gebruik van als je een nieuwbouw in Almelo gaat kopen. Daarnaast kun je ook vragen of je makelaar meegaat. Weusthuis is bijvoorbeeld een makelaar die standaard meegaat bij dergelijke aankopen.

 

Wachttijd bij je woning

Als je kiest voor een nieuwbouwproject, is het goed om te weten dat deze projecten een langere doorlooptijd hebben. Een nieuwbouwproject kan ongeveer een jaar duren vanaf het tekenen van de overeenkomst tot de uiteindelijke oplevering. Houd ook rekening met mogelijke vertragingen, zodat je je verwachtingen daarop kunt afstemmen. Probeer tijdens het proces status updates te vragen, zodat je een goed beeld krijgt wanneer de oplevering ongeveer zal plaatsvinden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almelo.

Aanmelden